Vorige pagina

Scarilius DOC

Azienda Agricola La Pierotta

HERKOMST                           Toscane, Italië

KLIMAAT                                Zeeklimaat

DRUIVENSOORT                 Sangiovese80/ Merlot10 / Cabernet Sauvignon10                           

Opvoeding:                            12 maanden op houten vaten (frans eiken)

Alcoholpercentage           13,5%

Classificatie                          DOC

GEUR EN SMAAK:

kleur: intens rood

Geur : sterke geur van bessen, geroosterd brood

Smaak : intens en stevig, evenwichtig

Gastronomie: vormt een mooie combi met rode vleeswaren, pittige worstsoorten en pittige kazen

Aanbeveling: Serveren bij kamertemperatuur (= 18 graden C.)

Wijn-spijs: perfecte match bij gegrild (rood) vlees. Ook bij kruidige en pittige BBQ-gerechten.

Kleur

Rood

Land

Italië

Smaakprofiel

Complex / krachtig / vol

1 beoordeling voor La Pierotta – Scarilius rood – DOC

  1. Richard

    Topper! Hier wordt ik heel enthousiast van. Wel krachtig, maar daar hou ik juist van.

Een beoordeling toevoegen