Vorige pagina

Coquelicot – Pinot Noir – bio

Bruno Andreu

In het hart van de Roussillon, ligt de unieke, beschermde wijngaard genaamd “l’Agly”. Dit terroir gebruikt Bruno Andreu om zijn speciale project Coquelicot te laten groeien. Coquelicot (Klaproos), verwijst naar de bloem die hier in de lente groeit. De Pinot Noir druiven van deze wijn zijn natuurlijk biologisch geteeld. Het domein wordt bewerkt in volledige harmonie met de natuur en biodiversiteit. Bruno Andreu noemt deze lijn dan ook de ‘Greens’

Deze topwijn wordt slechts in een oplage van 2000 flessen gemaakt.

Herkomst: Roussillon (Herault), Frankrijk

Appellatie: Vin de France

Kleur:  rood – helder rood met tinten van robijn.

Vinificatie: druiven van biologische teelt. De druiven zijn gepland op een noordelijke helling, ideaal voor Pinot Noir, en ze worden met de hand geplukt. Directe persing, waarna fermentatie en 3 maanden rijping in thermogeregelde roestvrijstalen tanks. Traditionele vinificatie met nog 2 jaar veroudering.

Alcoholpercentage: 12,5%

Druivensoort: pinot noir 100%

Geur- en smaakkenmerken: zeer fruitige neus met aroma’s van klein rood en zwart fruit (o.a. kersen, morellen). De smaak is overduidelijk een pinot noir met zelfs een vleugje mineraliteit. De afdronk is elegant en levendig.

Aanbevelingen:  mooi als aperitief. Zeker proberen bij een snoeperij met lichte vleeswaren en kazen. Prima match met gegrild rood vlees en gevogelte. Koel serveren (17   ̊C).

Kleur

Rood

Land

Frankrijk

Smaakprofiel

Complex / krachtig / vol